iki-amalia
»Takaisin "hevoset"-sivulle


ROTU JA SUKUPUOLI Suomenhevonen, tamma OMISTAJA Essi, Ikikorven Suomenhevoset
SYNTYMPÄIVÄ JA IKÄ 01.09.2014, 3-vuotias
(täyttänyt 3v 20.6.2013)
KASVATTAJA Johan & Essi Ikikorven Suomenhevoset
VÄRI JA SÄKÄKORKEUS vaaleanrautias, 159cm

ENNÄTYS  - VOITTOSUMMA  - STATISTIIKKA  0 : 0 - 0 - 0


SUKUTAULU


i. Ilon-Ajatus
prt 24,9ake 43 650 ve, kantakirjattu II-palkinnolla
ii. V.T. Teuha
trt 24,3aly 17 150 ve 
ie. Ellan Ilo
tprt 29,8ly 10 200 ve
 

e. Iki-Adalmiina
prt, 22,0aly 115 374 ve
ei. Aaron Wilhelm
rt, 31,6aly, 15 020ve
 
ee. Serviina
vprt, 23,1ke, 32 923ve
 

LUONNE JA HISTORIAA

Amalia syntyi myöhään, vasta syyskuun alussa eikä tamman alkutaival ollut muutenkaan ruusuinen. Se oli todella pieni, ei meinannut ruveta syömään eikä jaloissakaan ollut kehumista. Etujalat näyttivät sojottavan niin pahasti joka suuntaan, että kauhulla odotimme suoristuvatko ne siitä vai jääkö sen raviura vain haaveeksi. Amalia kuitenkin osoitti perineensä äitinsä luonteen ja taisteli tiensä vaikean alun ohi. Tamman opetus ja valmennus päästiin aloittamaan normaaliin aikaan mutta hitaan kehityksen vuoksi sitä on treenattu kovin maltillisesti aivan alusta asti.

Perusluonteeltaan Amalia on pitkälti emänsä tapainen, hieman äkkipikainen mutta kuitenkin loppujenlopuksi herkkä. Se kotioloissa tamma on melkein kaikkien käsiteltävissä, mutta vaatii kuitenkin rauhallisen ihmisen ja oman tilansa, eikä kestä ylimääräistä hösötystä ympärillään. Mitään ihmeellisyyksiä tai viritelmiä tamman kanssa työskentelemiseen ei kuitenkaan tarvi, vain hieman empatiaa ja ymmärrystä. Amaliaa yritetään kotioloissa liikuttaa maltillisesti ja rennoin rantein, peruskuntoa ajetaan iso osa kaudesta ja vain "kilpailusensongin" aikana kesäisin ja syksyisin ajetaan kovempaa hiittivalmennusta. Amalian viikko-ohjelmaan kuuluu myös monipuolisesti ratsastuslenkkejä, perähevosena oloa sekä aina säiden salliessa ympäri vuorokauden ulkoilua.

Kilpailupaikoilla tamma on hermostuneempi ja säpäkämpi mitä normaalisti. Se valjastetaan yleensä viime tipassa ennen rentoa lämmitystä eikä sitä parane varikolla seisottaa lähes ollenkaan. Jos siis joudutaan lämmittämään useamman kerran, tulee lämmityksien välissä tammaa kävelytellä hiljaseen narun päässä. Katoksessa tai kopin perässä seisoessaan se tärisee, steppaa, riuhtoo ketjuja ja kehittää itselleen jonkin asteisen paniikkikohtauksen. Startissa tamma vaatii kylmähermoisen ja vahvakätisen kuskin kärryilleen, sillä monesti tämä ylikierroksilla käyvä höyryjuna taitaa myös pullaamisen jalon taidon.


JÄLKELÄISET

Ei toistaiseksi tarjolla jalostukseen.

KILPAILUKALENTERI


3-vuotiskausi.

virtuaalitalli | virtuaalihevonen
Ulkoasu ©NM. | Kuva Mutkaton.net